معرفی قطعات الکترونیکی برد و کلاس های استاندارد IPC

۴ بازديد


دسته بندی قطعات الکترونیکی روی برد

یکی از دسته بندی هایی که انواع قطعات الکترونیکی را از یکدیگر متمایز می کند، غیرفعال یا فعال بودن آنهاست. با این حال، بسیاری از مردم دقیقاً مطمئن نیستند که این تفاوت به چه معناست.

قطعات الکترونیکی فعال

اجزای فعال بخش هایی از یک مدار هستند که برای کنترل یا اصلاح سیگنال های الکتریکی به منبع تغذیه خارجی متکی هستند. اجزای فعال مانند ترانزیستورها و یکسو کننده های کنترل شده سیلیکونی

قطعات الکترونیکی غیر فعال

اجزای غیرفعال مانند مقاومت ها، ترانسفورماتورها و دیودها برای عملکرد به منبع تغذیه خارجی نیاز ندارند. این قطعات از عملکردهای دیگری برای کنترل سیگنال الکتریکی استفاده می کنند. در نتیجه، آنها فقط نیاز به جریان از طریق مدار متصل دارند. مقاومت ها جریان الکترون ها را بدون وارد کردن الکتریسیته بیشتر به سیستم قطع می کنند.


انواع قطعات الکترونیکی


پتانسیومتر

به اختصار POT نامیده می شود، یک قطعه آنالوگ سه سر است که قابلیت چرخش مکانیکی را دارد. پتانسیومترها اجزای غیرفعال هستند، یعنی برای انجام عملکرد خود به صورت خطی یا چرخشی نیازی به منبع تغذیه یا مدار اضافی ندارند.


خازن

 قطعه ای است که توانایی یا "ظرفیت" ذخیره انرژی را به شکل بار الکتریکی دارد که باعث ایجاد اختلاف پتانسیل (ولتاژ ساکن) در صفحات آن می شود. مانند یک باتری کوچک قابل شارژ.

خازن‌ها انواع مختلفی دارند، از خازن‌های بسیار کوچک که در مدارهای تشدید استفاده می‌شوند تا خازن‌های بزرگ با ضریب توان بالا، اما همه آنها یک کار را انجام می‌دهند: ذخیره بار الکتریکی.

سلف

 یک جزء الکتریکی غیرفعال است که در برابر تغییرات ناگهانی جریان مقاومت می کند. سلف ها به عنوان کویل یا چوک نیز شناخته می شوند. نماد الکتریکی یک سلف L است. سلف ها با ذخیره موقت انرژی در یک میدان الکترومغناطیسی و سپس رها کردن آن در مدار، نوسانات یا نوک های جریان را کاهش می دهند.


رله

رله ها کلیدهایی هستند که مدارها را به صورت الکترومکانیکی یا الکترونیکی باز و بسته می کنند. رله ها یک مدار الکتریکی را با باز و بسته کردن کنتاکت ها در مدار دیگر کنترل می کنند.


ترانزیستور

 یک دستگاه نیمه هادی سه ترمینالی است که از عناصری مانند سیلیکون و ژرمانیوم ساخته شده و برای تنظیم جریان، سوئیچ سیگنال های الکتریکی یا تقویت سیگنال ورودی برای تولید سیگنال خروجی قوی تر استفاده می شود. مهمترین ویژگی ترانزیستور به عنوان یک وسیله نیمه هادی این است که می تواند بسته به شرایط سطح رسانایی خود را تغییر دهد، به عبارت دیگر در برخی شرایط به عنوان رسانای الکتریکی عمل می کند و در شرایط دیگر نارسانا می شود و جریان جریان دارد. 

برای کسب مشاوره تخصصی در رابطه با تامین و واردات قطعات الکترونیکی و سفارش تولید برد الکترونیکی از شرکت رویال صنعت سامانه کلیک کنید.

کلاس های الکترونیکی بر اساس استانداردهای IPC

انجمن IPC مدارهای چاپی در تولید لوازم الکترونیک را به سه کلاس مختلف جدا می کند. این کلاس ها نشان دهنده کیفیت PCB است که کلاس 1 پایین ترین کیفیت و کلاس 3 بالاترین کیفیت است. شرکت‌هایی که لوازم الکترونیکی با PCB تولید می‌کنند باید از این کلاس‌های مختلف آگاه باشند، زیرا آنها مشخصات ایمنی و عملکردی را که شرکت‌ها باید در بازرسی‌ها و استانداردهای کیفیتی که برای محصولات اعمال می‌شود، رعایت کنند، دیکته می‌کنند.

 

کلاس 1 

 محصولات الکترونیکی عمومی : محصولات کلاس 1 برای برنامه هایی هستند که نیاز اولیه آنها عملکرد مجموعه IPC است. این کلاس شامل رایج ترین محصولات روزمره و لوازم الکترونیکی مصرفی است.

کلاس 2

محصولات الکترونیکی خدمات اختصاصی: محصولات کلاس 2 باید قابلیت اطمینان بالا و عمر طولانی داشته باشند. سرویس بدون وقفه ترجیح داده می شود، اما حیاتی نیست. محیطی که محصول در آن استفاده می شود معمولاً باعث خرابی نمی شود. نمونه هایی از این محصولات عبارتند از مایکروویو و کامپیوترهای لپ تاپ.

کلاس 3 

محصولات الکترونیکی با کارایی بالا : محصولات کلاس 3 باید عملکرد مداوم یا بر اساس تقاضا را ارائه دهند. ممکن است هیچ زمان از کار افتادن تجهیزات وجود نداشته باشد و محیط استفاده نهایی می تواند بسیار خشن باشد. تجهیزات باید در حد نیاز عمل کنند. این دسته شامل سیستم های حیاتی مانند سیستم های پشتیبانی حیات می شود. PCB های کلاس 3 در تجهیزات پزشکی پیشرفته، فناوری پاک و یادگیری ماشینی استفاده می شوند.

شرکت رویال صنعت سامانه در سال ۱۳۸۶ به منظور مهندسی معکوس بردهای الکترونیکی با تکیه بر نیروی توانمند داخلی تاسیس گردید. با توجه به اینکه موسسان شرکت از اساتید برجسته دانشگاه بودند پروژه های صنعتی بسیار مهمی را در صنایع مختلف کشور به انجام رساند.
جهت ثبت سفارش و مشاوره مونتاژ برد های الکترونیکی ، طراحی برد الکترونیکی با بالاترین کیفیت می توانید به وبسایت شرکت رویال صنعت سامانه مراجعه کنید .

اولین مطالب آزمایشی من

۲ بازديد
این اولین مطالب آزمایشی وبلاگ من می باشد و به زودی حذف خواهد شد.
امروز ارتباط و تبادل اطلاعات نقش بسیار مهمی در رشد و فرهنگ مردم یک کشور و جامعه را دارد و وبلاگ یکی از راه های سریع انتقال اطلاعات و ارتباط مردم یک جامعه با هم می باشد .
شما به راحتی می توانید مطالب مورد علاقه , کارهای روزمره , علم و فرهنگ را در وبلاگ خود انتشار دهید و با سایر دوستان خود به گفتگو و تبادل نظر بپردازید .

دومین مطلب آزمایشی من

۳ بازديد
این دومین مطلب آزمایشی وبلاگ من هستش و به زودی این متن حذف خواهد شد .
وبلاگ چیست ؟
وبلاگ یا وب‌نوشت که به آن تارنوشت، تارنگار یا بلاگ و به زبان انگلیسی(Blog) هم می‌گویند، وبلاگ حاوی اطلاعاتی مانند: گزارش روزانه، اخبار، یادداشت‌های شخصی و یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است. وبلاگ ترکیبی از دو کلمۀ «web» و «log» به معنای ثبت وقایع روزانه است .مطالب وبلاگ بر مبنای زمانی که ثبت شده گروهبندی و به ترتیب از تازه‌ترین رخداد به قدیم ارائه می‌گردد. نویسندهٔ ویلاگ، وب‌نویس یا تارنویس نامیده می‌شود و ممکن است بیش از یک نفر باشد، وب‌نویس به گزارش مداوم رویدادها، خاطرات، و یا عقاید یک شخص یا یک سازمان می‌پردازد. واحد مطالب در وبلاگ،پست است، معمولاً در انتهای هر مطلب، برچسب تاریخ و زمان، نام نویسنده و پیوند ثابت به آن یادداشت ثبت می‌شود. فاصلهٔ زمانی بین مطالب وبلاگ لزوماً یکسان نیست و زمان نوشته ‌شدن هر مطلب به خواست نویسندهٔ وبلاگ بستگی دارد. مطالب نوشته شده در یک وبلاگ همانند محتویات یک وب‌گاه معمولی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد وبلاگ ها دارای روشی برای دسترسی به بایگانی یادداشت‌ها هستند (مثلاً دسترسی به بایگانی بر حسب تاریخ یا موضوع). بعضی از وبلاگ ها امکان جستجو برای یک واژه یا عبارت خاص را در میان مطالب به کاربر می‌دهند.